FAQ: Hvorfor vil mit pengeskab ikke åbne?

Tine Madsen
Posted by Tine Madsen
Find me on: LinkedIn

Døren til mit pengeskab vil ikke åbne. Vi har problemer med den elektroniske lås. Hvordan opretter vi nye brugere til et sikringsskab? Vi har smidt nøglen til pengeskabet væk, kan vi kopiere nøglen? Dette er blot nogle af de spørgsmål vores kundeservice får omkring vores Rosengrens og Chubbsafes pengeskabe

Her kan du læse svarene på nogle af vores mest stillede spørgsmål omkring pengeskabe, sikringsskabe, arkivskabe og værdiskabe.

Døren til vores pengeskab vil ikke åbne

Der kan være flere årsager til at et skab pludselig ikke vil åbne, og efter vores kundeservice har stillet en række spørgsmål, kan årsagerne være disse:

- Nøglespidsen er knækket inde i låsen.

Det kan være svært at se, hvis en lille spids er knækket af, men nok til at låsen ikke åbner. En servicetekniker kan rekvireres, som kan forsøge at få den knækket spids ud, sørg for at have reservenøglen klar. Afhængig af låsetype skal denne udskiftes eller låsen kan omstilles. 

 

- Riglerne er blevet skæve

Når et skab står åbent og riglerne er ude som vist på billedet nedenfor, vil riglerne banke mod kanten af skabet når døren lukkes. Hvis døren lukkes for hårdt, når riglerne er ude, kan riglerne med tiden slås en smule skæve. Og dette kan være årsag til, at døren ikke vil åbne. En uddannet servicetekniker kan åbne skabet, og oftest kan rigler rettes op, så skabet ikke skal udskiftes.

Rigler- pengeskab vil ikke åbne

- Døren er blevet skæv

På de store robuste skabe, er døren utrolig tung. Med tiden kan en dør blive lidt skæv, og kan være årsag til at døren ikke vil åbne. Det er derfor nødvendigt at en tekniker justerer døren lidt, og muligvis sliber lidt i bunden. 

Kan vi få kopieret vores nøgle til pengeskabet?

Nogle nøgler kan kopieres, men vi anbefaler en ny lås med 2 nye nøgler. Selvom det kun er den ene nøgle der er væk, ved man aldrig hvem der har den anden, og om misbrug er på tale.

ABN og RKL nøgler er unikke og kan ikke kopieres. Hvis den ene nøgle er væk, kan låsen omstilles med et nyt sæt unikke nøgler. Er begge nøgler væk, skal skabet som regel bores op.

Det er en udpræget misforståelse at forhandlere og producenter af pengeskabe har ekstra nøgler til skabe liggende! Det er kun kunden, der har nøgler til et skab.

Se sikringsskabe her

Den elektroniske lås på pengeskabet virker ikke

En elektronisk lås bruger batterier, og når batteriet er ved at være afladet, vil låsen komme med en enten visuel eller audio påmindelse, alt efter type. For at låsen skal virke optimal, skal batterierne udskiftes regelmæssigt. Vi anbefaler altid at kunden benytter batterier af en god kvalitet fx. Duracell eller Varta (9 Volt) af typen Alcaline, da vi desværre oplever at andre billigere batterier, ikke virker optimalt. 

Vi har glemt koden til pengeskabet

Lige som med nøgler, har en forhandler eller producent af pengeskabe ikke en kopi af koden til skabet. Hvis en kunde har glemt koden til skabet, kan visse låse nulstilles, det kræver oftest at man har adgang til skabet med en anden kode (som regel Masterkoden). På samme måde oprettes nye brugere til skabet. Dette kan man læse om i manualen. Vi anbefaler altid at kun én person kender masterkoden.

Hvis skabet ikke kan åbnes med kode, kan løsningen være at en uddannet servicetekniker borer skabet op. Sørg derfor altid for at have en klar politik omkring masterkoden, samt overdragelse ved evt. fratrædelse

Se sikringsskabe her

Er det tid til at udskifte jeres pengeskab, sikringsskab, arkivskab eller værdiskab? Så hent vores katalog nedenfor

Hent katalog pengeskabe

 

Kontakt rådgiver omkring skabe

Subscribe Here!

Recent Posts